Gebakken tilapia met zelfgemaakte saus

    Gebakken tilapia met zelfgemaakte saus

    3keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    De saus wordt gemaakt van geroosterde rode paprika en tomatillos en smaakt heerlijk bij de gebakken tilapia.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • olie of boter om in te vetten
    • 1 grote rode paprika, zaden verwijderd en in vier stukken gesneden
    • 2 theelepels plantaardige olie
    • 150 gram tomatillos, schoongemaakt, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 6 gram gehakte verse peterselie, of naar smaak
    • 2 eetlepels rijstazijn
    • 1 theelepel honing
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 theelepels chilipoeder
    • snufje gedroogde oregano
    • 4 tilapiafilets
    • 2 theelepels plantaardige olie
    • 1 citroen, gehalveerd en zaden verwijderd
    • 1 takje verse koriander, fijngehakt (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de gril van de oven voor en zet een ovenrooster op ongeveer 15 cm van de warmtebron. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet in. Leg de stukken paprika met de gesneden zijkanten naar beneden op de bakplaat. Gril tot de huid van de paprika zwart is en blaren heeft gekregen, 5 tot 10 minuten. Leg de stukken zwarte paprika in een kom en sluit de kom goed af met plastic folie. Laat de paprika stomen tijdens het afkoelen, ongeveer 20 minuten. Als de paprika eenmaal afgekoeld is verwijder je de schil.
    2. Verhit 2 theelepels olie in een grote anti-aanbak koekenpan op matig vuur en bak en roer de tomatillos tot ze zacht zijn, ongeveer 8 minuten. Bestrooi met zout en peper en voeg de knoflook toe. Bak en roer tot de knoflook zacht is, ongeveer 1 minuut. Doe de warme tomatillos in een blender en voeg de geroosterde paprika, peterselie, rijstazijn en honing toe. Meng de saus tot een gladde massa en zet apart.
    3. Meng in een ondiepe kom de bloem, chilipoeder en gedroogde oregano. Bestrooi de visfilets met zout en zwarte peper en haal ze door het bloemmengsel tot de filets helemaal bedekt zijn met bloem.
    4. Verhit 2 theelepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis tot deze bruin is, 2 tot 3 minuten, draai de vis voorzichtig om en bak de andere kant tot het vlees ondoorzichtig en een beetje vlokkerig is en de vis bruin, ongeveer 4 minuten.
    5. Leg de vis op een schaal. Pers de citroenhelften over de vis en serveer met de saus. Als de saus is afgekoeld, giet het in een magnetronbestendige kom en verwarm in de magnetron op de middelste stand tot de saus weer warm is, ongeveer 2 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren