Zoete aardappel-frietjes met dipsaus

    Zoete aardappel-frietjes met dipsaus

    15keer bewaard
    35min


    76 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn variant op de heerlijke maar iets ongezondere versie van gefrituurde zoete aardappelen. Lekker met een zelfgemaakte dipsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 theelepel olijfolie
    • 2 zoete aardappelen, geschild en in partjes gesneden
    • snufje kruidenzout
    • 5 eetlepels magere zure room
    • 1 theelepel mayonaise
    • snufje tacokruiden
    • snufje paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Verspreid de olijfolie over een bakplaat.
    2. Verdeel de partjes zoete aardappel over de bakplaat in een enkele laag, breng op smaak met kruidenzout.
    3. Bak de zoete aardappelen in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn, ongeveer 25 minuten.
    4. Terwijl de zoete aardappelen in de oven zitten maak je de dipsaus. Meng de zure room, mayonaise, tacokruiden en paprikapoeder in een kleine kom. Serveer als dipsaus bij de zoete aardappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    - Gewaardeerd op - 11 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren