Gebakken zoete uienringen

    Gebakken zoete uienringen

    8keer bewaard
    40min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Uienringen uit de oven in plaats van uit de frituurpan, hierdoor zijn ze iets minder vet en nog steeds lekker van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote zoete ui, gesneden in plakken van 1 cm dik
    • 1/2 theelepel olijfolie
    • 125 gram bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 1 ei
    • 240 ml melk
    • 225 gram panko paneermeel, of zoveel als nodig (te koop bij de toko of Aziatische supermarkt)
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden, of naar smaak
    • 1 theelepel olijfolie, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een bakplaat in met olijfolie.
    2. Scheid de uiplakken in ringen en zet apart. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Leg de uienringen in het bloemmengsel en bedek de ringen grondig, haal ze vervolgens uit de bloem en zet apart. Klop het ei en de melk met het resterende bloemmengsel tot een glad geheel, dip de bebloemde uienringen in het beslag en leg de ringen op roosters zodat het overtollige beslag van de ringen kan druipen. Leg aluminiumfolie onder het rooster zodat het makkelijker schoon te maken is.
    3. Meng het paneermeel en de Italiaanse kruiden in een ondiepe schaal. Haal de uienringen voorzichtig door het paneermeermengsel en druk op de uien om ze geheel met het mengsel te bedekken. Leg de uienringen op de bakplaat. Besprenkel de ringen met wat extra olie.
    4. Bak de uienringen in de voorverwarmde oven tot de korst bruin en knapperig is en de ui gaar, ongeveer 20 minuten. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren