Zalm met wijnsaus

    Zalm met wijnsaus

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze zalm van de barbecue wordt gemarineerd en vervolgens geserveerd met een saus op basis van wijn (Shiraz is hiervoor het meest geschikt). Voor de beste smaak laat je de zalm een hele nacht marineren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 125ml heet water
    • 125ml Shiraz wijn
    • 125ml sojasaus
    • 5 eetl olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/3 theel peper
    • 900g zalmfilets
    • 1 eetl maïzena
    • 2 eetl koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Los de bruine suiker op in het hete water in een kom. Giet het in een grote afsluitbare plastic zak en meng de wijn, sojasaus, olijfolie, knoflook en peper erdoor. Doe zalm in de zak, sluit af en marineer minimaal 8 uur maar bij voorkeur de hele nacht in de koelkast.
    2. Verwarm BBQ voor op de heetste stand.
    3. Vet een rooster licht in met olie. Zet de marinade opzij, plaats de zalm op BBQ en grill 5 tot 8 min per kant, of tot hij makkelijk met een vork uit elkaar getrokken kan worden.
    4. Giet de marinade in een pan. Los de maizena op in koud water. Breng de marinade aan de kook en roer maizena erdoor tot de saus is ingedikt. Seveer de saus over de zalm of ernaast als dipsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren