Gele cake

    Gele cake

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het beste recept om (gele) gewone cake te maken met vanillesmaak, de cake is heerlijk zacht en smeuïg.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 400 gram bloem
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 230 gram boter
    • 200 gram suiker
    • 4 grote eieren, op kamertemperatuur
    • 2 theelepels puur vanille-extract
    • 480 ml karnemelk, goed geschud

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de ​oven voor op 175 graden C. Vet twee ronde cakevormen in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier en vet het bakpapier ook in. Zeef het meel, bakpoeder, baksoda en zout in een kom.
    2. Klop de boter en suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot het licht en luchtig is. Het mengsel moet duidelijk lichter zijn van kleur. Voeg de eieren een voor een toe, meng ieder ei door het botermengsel voordat je de volgende toevoegt. Voeg de vanille toe samen met het laatste ei. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de karnemelk toe, blijf mengen tot alles is opgenomen. Giet het beslag in de cakevormen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden er schoon uitkomt, 35 tot 40 minuten. Laat afkoelen in de vormen gedurende 10 minuten, beweeg vervolgens een mes tussen de cake en de rand van de vorm. Houd de vorm op zijn kant en tik de zijkanten van de vorm voorzichtig tegen het aanrecht om het los te maken. Bedek de cakevorm met een bord en draai de vorm om zodat de cake uit de vorm komt en op het bord ligt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren