Gegrilde karbonades met ananas

    Gegrilde karbonades met ananas

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    309 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke en snelle maaltijd van de barbecue. Ik serveer het meestal met een gepofte aardappel, maar mijn dochter vindt het lekker met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blik (225 gram) ananasringen, bewaar het sap
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 60 ml sojasaus
    • snufje knoflookpoeder
    • 4 karbonades
    • snufje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng het uitgelekte ananassap, basterdsuiker, sojasaus en knoflookpoeder in een grote afsluitbare plastic zak en beweeg de zak een paar keer met je handen om de marinade te mengen en de suiker te laten oplossen. Doe de karbonades in de marinade, knijp eventuele lucht uit de zak, sluit hem af en zet gedurende een nacht in de koelkast. Bewaar de ananasringen.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Haal de karbonades uit de marinade, schud overtollige marinade eraf, en gril tot ze bruin zijn, het vlees niet meer roze is van binnen en mooie grilstreepjes heeft, 5 tot 8 minuten per kant. Bestreik een paar keer met de marinade en laat de marinade koken op het oppervlak van het vlees. Gooi overtollige marinade weg. Terwijl het vlees aan het grillen is leg je 4 ananasringen op de barbecue en gril tot ze heet zijn en de plakjes grilstreepjes hebben. Serveer de karbonades met daarop de gegrilde ananasringen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren