Gegrilde sandwich met spek en appel

    Gegrilde sandwich met spek en appel

    2keer bewaard
    25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Het ziet er misschien een beetje raar uit maar deze sandwich is echt heerlijk, en kindvriendelijk! Door het spek wordt het een beetje zout, de jam maakt het juist weer zoet, de appel maakt het een beetje zuur en door de cayennepeper is het ook een beetje pittig.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 plakjes spek
    • 5 eetlepels pindakaas
    • 4 plakjes volkorenbrood
    • 5 eetlepels abrikozenjam
    • snufje cayennepeper naar smaak
    • 1 Granny Smith appel, zonder klokhuis en in dunne plakjes gesneden
    • 3 eetlepels zachte boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat.
    2. Smeer de pindakaas op twee sneetjes brood, zet opzij. Verdeel de abrikozenjam over de resterende twee sneetjes brood en bestrooi naar smaak met cayennepeper. Verdeel de helft van de gebakken spek en de helft van de schijfjes appel over elk sneetje besmeerd met abrikozenkam. Bedek met de met pindakaas besmeerde sneetjes brood.
    3. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verspreid de boter over de buitenkant van de broodjes en leg ze in de voorverwarmde pan. Bak tot ze goudbruin en krokant zijn, draai de broodjes vervolgens om en bak ze goudbruin aan de andere kant, ongeveer 4 minuten per kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren