Gegrilde zoete aardappelen van de barbecue

    (63)

    Een beetje zoet en een beetje pittig. Een leuke draai aan zoete aardappelen.


    49 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 zoete aardappelen
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje chilipoeder
    • 2 eetlepels appelazijn
    • 60 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    2. Kook de aardappelen op hoge stand in een magnetron tot ze een beetje zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Snij de aardappelen in de lengte in 1 cm dikke frieten.
    3. Meng zout, komijn, paprikapoeder, kaneel, chilipoeder, azijn en olijfolie in een grote bak met een goed sluitend deksel. Doe de zoete aardappelen in het kruidenmengsel, dek de bak af en schud voorzichtig tot alles goed bedekt is.
    4. Gril op een laag tot matig vuur, draai vaak en bedruip met de overgebleven saus. Bak tot de zoete aardappelen zacht zijn als je er met een vork in prikt, 10 tot 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (63)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren