Gegrilde kip met rozemarijn en spek

    Gegrilde kip met rozemarijn en spek

    5keer bewaard
    26min


    207 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke gegrilde kip van de barbecue, ontzettend simpel met een beetje rozemarijn en plakjes spek. Lekker met gegrilde groenten en rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 theelepels knoflookpoeder
    • 4 kipfilets
    • snufje zout en peper naar smaak
    • 4 takjes verse rozemarijn
    • 4 dikke plakken spek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 16min  ›  Klaar in:26min 

    1. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    2. Strooi 1 theelepel knoflookpoeder op een kipfilet en breng op smaak met zout en peper. Leg een takje rozemarijn op de kipfilet. Wikkel het spek om de kip zodat de rozemarijn vastzit. Bevestig het spek met een cocktailprikker of een dik rozemarijnsteeltje.
    3. Gril de kipfilets totdat ze niet meer roze zijn van binnen, 8 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minstens 74 graden C aangeven. Blijf dicht bij de barbecue om eventuele vlammen veroorzaakt door het spek te bestrijden. Verwijder de cocktailprikkers voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren