Gegrilde lamskoteletjes met een appel-rozijnensaus

    Gegrilde lamskoteletjes met een appel-rozijnensaus

    3keer bewaard
    1uur35min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze lamskoteletjes van de barbecue zijn heerlijk sappig. Zelfs mensen die niet zo van lam houden zullen het lekker vinden. De saus is ook lekker bij rundvlees of gevogelte.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 gram boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gram gesnipperde ui
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 2 eetlepels kerriepoeder, of naar smaak
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 2 theelepels zout, of naar smaak
    • 2 theelepels witte peper
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 citroen (inclusief schil), zonder zaden en fijngesneden
    • 450 gram appels - geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
    • 240 ml appelmoes
    • 100 gram donkere rozijnen
    • 100 gram blanke rozijnen
    • 1 eetlepel water, indien nodig
    • 6 lamskoteletten
    • 1 theelepel kruidenzout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Smelt de boter en de olijfolie in een pan op matig vuur en bak de uien en knoflook tot de ui glazig is, ongeveer 8 minuten. Voeg kerriepoeder, koriander, komijn, zout, witte peper, tijm, citroen, appels, appelmoes, donkere rozijnen en blanke rozijnen toe en meng alles. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur lager, dek af en laat de saus sudderen tot het de consistentie heeft van appelmoes en de rozijnen voller zijn en uiteen beginnen te vallen, ongeveer 1 uur. Voeg een eetlepel water toe als de saus te dik begint te worden.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie. Bestrooi de lamskoteletjes met kruidenzout.
    3. Gril op de barbecue totdat de koteletten goed bruin zijn, de gewenste mate van rozeheid van binnen en grilstreepjes hebben, 3 tot 5 minuten per kant voor medium-rare. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees (niet het bot aanraken) moet ongeveer 65 graden C aangeven. Serveer de lamskoteletjes met de saus erbij.

    Van de kok

    De lamskoteletjes kunnen ook binnen op een grilpan worden bereid. Zet wel de afzuigkap aan omdat ze nogal kunnen roken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren