Gegrilde tofuspiesjes met sriracha chilisaus

    Gegrilde tofuspiesjes met sriracha chilisaus

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Stukjes tofu en groenten gemarineerd in een pittige saus en vervolgens gegrild op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 225 gram extra stevige tofu, uitgelekt en in grote stukken gesneden
    • 1 courgette, in grote stukken gesneden
    • 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
    • 10 grote champignons
    • 2 eetlepels sriracha chili-knoflooksaus (verkrijgbaar bij de toko)
    • 60 ml sojasaus
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 40 gram gesnipperde ui
    • 1 (jalapeno) peper, in blokjes gesneden
    • snufje gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de tofu, courgette, paprika en champignons in een kom. Mix de knoflooksaus, sojasaus, sesamolie, ui, pepers en zwarte peper in een kleine kom en voeg de tofu en groenten toe. Hussel voorzichtig tot alles bedekt is met de marinade. Dek af en laat ten minste 1 uur marineren in de koelkast.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Rijg de tofu en groenten op spiesjes. Gril elke spies 10 minuten, of tot de gewenste gaarheid. Gebruik de resterende marinade als dipsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren