Heather's gegrilde zalm

    Heather's gegrilde zalm

    12keer bewaard
    20min


    446 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijke en heerlijke manier om zalm te grillen. Ook lekker om op te warmen en als lunch te eten de volgende dag!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 60 ml olijfolie
    • 60 ml sojasaus
    • 2 theelepels citroenpeper
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • snufje knoflookpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de basterdsuiker, olijfolie, sojasaus, citroenpeper, tijm, basilicum, peterselie en knoflookpoeder in een kom en giet alles in een hersluitbare plastic zak. Voeg de zalmfilets toe, bedek met de marinade, knijp de overtollige lucht eruit en sluit de zak. Marineer minstens een uur in de koelkast, draai af en toe.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie. Haal de zalm uit de marinade en schud overtollige marinade eraf. Gooi de rest van de marinade weg.
    3. Gril de zalm op de voorverwarmde barbecue tot de filets bruin zijn en de vis makkelijk uit elkaar valt met een vork, ongeveer 5 minuten aan elke kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    tommye
    van
    1

    Erg lekker, makkelijk en snel. Heel gewaardeerd door mijn gasten. - 20 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren