Geglaceerde wortelen met gember

    (33)
    20 minuten

    De gember geeft een lekkere en aparte smaak aan deze geglaceerde worteltjes.


    44 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 340 gram worteltjes
    • 240 ml water
    • 3 eetlepels boter
    • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1 1/2 theelepel gemalen gember
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng de wortelen en het water aan de kook in een pan, zet het vuur laag en laat sudderen tot de wortelen gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Giet de wortelen af en roer de boter erdoor tot de wortelen bedekt zijn met boter. Voeg de bassterdsuiker, gember en zout toe en breng aan de kook, en kook de wortelen onder voortdurend roeren, totdat de wortelen geglaceerd zijn, 2 tot 3 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (33)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    berts
    van
    0

    Doorbreek de "weerstand" voor deze voortreffelijke groente met een twist of gember.  -  05 apr 2015

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties