Bonbons met koekjesdeegvulling

    Bonbons met koekjesdeegvulling

    26keer bewaard
    1uur30min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Deze bonbons zijn niet moeilijk om zelf te maken. Het laagje chocolade maak je van Candy Melts, deze kun je kopen via internet of in hobbywinkels die gericht zijn op taarten maken en decoreren.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 115 gram zachte boter
    • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 225 gram bloem
    • 1 blik (400 gram) gezoete gecondenseerde melk
    • 90 gram kleine chocolate chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)
    • 90 gram stukjes toffee
    • 450 gram Candy Melts Bruin (te koop via internet of in hobbywinkels die gericht zijn op taarten maken en decoreren)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Klop de boter en basterdsuiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een gladde massa. Voeg het vanille-extract toe. Voeg de bloem toe, afwisselend met de gezoete gecondenseerde melk, klop goed na elke toevoeging. Voeg de chocolade chips en stukjes toffee toe; meng tot alles net een geheel is.
    2. Maak met behulp van een kleine (ijs)lepel balletjes van 2.5 cm en leg ze op met bakpapier beklede bakplaten. Zet in de koelkast tot ze stevig zijn, ongeveer 1 uur.
    3. Smelt de Candy Melts in een magnetronbestendige glazen of keramische schaal in intervallen van 30 seconden, roer na iedere 30 seconden, gedurende 1 tot 3 minuten (afhankelijk van uw magnetron). Niet oververhitten want anders kan de Candy Melt verbranden. Dompel de deegballetjes in de chocoladecoating, laat teveel coating afdruipen. Leg de bonbons op de bakplaten en bestrooi ze met extra stukjes toffee. Zet in de koelkast tot ze stevig zijn, ongeveer 15 minuten. Bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Super lekker, alleen wel lastig om de gesmolten chocola mooi om de vulling te krijgen! Ik heb er ook een paar met witte chocola gemaakt.... - 04 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren