Ovenschotel met kip, aardappelen, doperwtjes en champignons

    Ovenschotel met kip, aardappelen, doperwtjes en champignons

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze ovenschotel van kipfilet, aardappelen, champignons en erwtjes is erg lekker met bijvoorbeeld rijst, quinoa of couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 2 sjalotten, gehakt
    • 120 ml droge witte wijn (bijvoorbeeld Sauvignon Blanc)
    • 120 ml kippenbouillon
    • 1 theelepel rode wijnazijn
    • 1/2 theelepel mosterdzaadjes
    • snufje zout, indien nodig
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
    • 5 kipfilets
    • 3 rode aardappelen, heel fijn gesneden
    • 115 gram champignons, in stukjes gesneden
    • 225 gram verse gepelde doperwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een ovenschaal in.
    2. Meng de knoflook, sjalotten, witte wijn, kippenbouillon, rode wijnazijn, mosterdzaadjes, zout, peper en verse tijm in een kom en zet opzij.
    3. Leg de kip in de ovenschaal en strooi de aardappelen, champignons en doperwten rond het gerecht. Giet het vloeibare mengsel over de kip en groenten, til de kip een beetje op om de smaken te verspreiden over de hele schaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is van binnen en een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees minstens 75 graden C aangeeft, ongeveer 40 minuten. Laat het gerecht gedurende 5 tot 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Van de kok

    Als je meer tijd hebt kun je de kip van te voren laten marineren in het vloeibare mengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren