Ovenschotel met kip, aardappelen, doperwtjes en champignons
1 / 1 Foto van:  
Blader

Ovenschotel met kip, aardappelen, doperwtjes en champignons

Deze ovenschotel van kipfilet, aardappelen, champignons en erwtjes is erg lekker met bijvoorbeeld rijst, quinoa of couscous.

teffymae

Ingrediënten

Porties: 5 

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotten, gehakt
  • 120 ml droge witte wijn (bijvoorbeeld Sauvignon Blanc)
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 1/2 theelepel mosterdzaadjes
  • snufje zout, indien nodig
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
  • 5 kipfilets
  • 3 rode aardappelen, heel fijn gesneden
  • 115 gram champignons, in stukjes gesneden
  • 225 gram verse gepelde doperwten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een ovenschaal in.
  2. Meng de knoflook, sjalotten, witte wijn, kippenbouillon, rode wijnazijn, mosterdzaadjes, zout, peper en verse tijm in een kom en zet opzij.
  3. Leg de kip in de ovenschaal en strooi de aardappelen, champignons en doperwten rond het gerecht. Giet het vloeibare mengsel over de kip en groenten, til de kip een beetje op om de smaken te verspreiden over de hele schaal.
  4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is van binnen en een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees minstens 75 graden C aangeeft, ongeveer 40 minuten. Laat het gerecht gedurende 5 tot 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

Van de kok

Als je meer tijd hebt kun je de kip van te voren laten marineren in het vloeibare mengsel.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties