Makkelijke eenpersoons hartige taartjes

    Makkelijke eenpersoons hartige taartjes

    2keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Je maakt deze hartige taartjes in mini-cakevormen, zodat ieder gezinslid zijn of haar eigen hartig taartje heeft.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels plantaardige olie
    • 1.35 kilo kalkoengehakt
    • 1 zak (450 gram) bevroren gemengde groenten
    • zakje (50 gr) vleesjus
    • 480 ml water
    • 1 pak (250 gram) mix voor hartige taart
    • 120 ml ijswater, of zoveel als nodig
    • 4 wegwerp mini-cakevormen (14 x 2 cm)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    2. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak het kalkoengehakt tot het bruin en rul is, ongeveer 10 minuten. Giet overtollig vet af, indien nodig, en doe het gehakt in een kom. Doe voldoende water in een pan om de diepvriesgroenten te bedekken (ongeveer 500 ml) breng aan de kook, voeg de groenten toe, breng terug aan de kook op een middelhoog vuur, kook tot de groenten gaar zijn, ongeveer 5 minuten en laat uitlekken. Doe de gemengde groenten in de kom met de kalkoen. Meng de jus met 480 ml water in een kleine steelpan op matig vuur. Zet het vuur lager en laat sudderen tot het mengsel aan de kook komt. Laat ongeveer 2 minuten sudderen om in te dikken. Giet de jus in de kom met de kalkoen en groenten, en meng goed.
    3. Meng de hartige taartmix met het ijswater, voeg het water een eetlepel per keer toe en roer met een vork tot het mengsel een zacht deeg vormt. Maak het deeg tot een bal en snijd doormidden, snijd elke helft vervolgens in 4 stukken (8 stukken in totaal). Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een vierkant van ongeveer 15 cm, doe vervolgens 4 taartkorsten in de mini cakevormen en bewaar de andere vier korsten. Schep 1/4 van het kalkoen en groentemengsel in iedere cakevorm. Bedek elke taart met een andere korst, gebruik vervolgens een vork om de twee korsten te verzegelen. Snij overtollig deeg eraf. Maak met behulp van een scherp mes 4 kleine spleetjes in de bovenste korst van elke taart.
    4. Zet de taartjes op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is en de vulling warm, 15 tot 20 minuten. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren