Sappige geroosterde kip met knoflook

    Sappige geroosterde kip met knoflook

    12keer bewaard
    1uur40min


    109 personen hebben dit gemaakt

    Kip ingepakt in bakpapier om alle heerlijke sappen te bewaren - blijft goed sappig!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip (1,8kg)
    • Zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 grote citroen, in plakjes
    • 6 teentjes knoflook, in plakjes
    • 6 takjes verse tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasovenstand 3.
    2. Leg een groot stuk vetvrij- of bakpapier in het midden van een rooster. Het moet groot genoeg zijn om de kip mee in te pakken.
    3. Kruid de kip met zout en peper, vul met de helft van de citroenschijfjes en leg met de borstzijde naar boven in het midden van het papier. Strooi de knoflookschijfjes en tijmtakjes gelijkmatig over de kip. Verspreid de resterende citroenschijfjes op de kippenborst. Vouw het papier om de kip als een los pakketje.
    4. Bak de kip in de voorverwarmde oven gaar, in ongeveer 1 1/2 tot 2 uur of net zolang tot de sappen niet meer roze zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren