Gehaktbrood met kalkoengehakt

    Gehaktbrood met kalkoengehakt

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Dit gehaktbrood wordt gemaakt met kalkoengehakt en 'stuffing mix'. Stuffing mix wordt onder andere gebruikt om kalkoenen mee te vullen. Het is te koop via internet of je kunt het zelf maken met het recept op deze website.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 gram stuffing mix (ook verkrijgbaar via internet)
    • 400 ml heet water
    • 900 gram kalkoengehakt
    • 2 eieren, losgeklopt
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een cakevorm in.
    2. Meng in een kom de stuffing mix met het hete water en laat het mengsel 2 minuten staan ​tot de mix dikker is. Meng in een andere kom het gehakt met de losgeklopte eieren, zout en peper. Voeg de stuffing mix toe en meng alles goed. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot het gehaktbrood niet meer roze is van binnen, ongeveer 1 uur. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het brood moet minstens 70 graden C aangeven. Laat ​​10 minuten staan voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren