Gepofte aardappel met champignons

    (8)

    Door de aardappel even te koken in de magnetron is hij sneller gaar. Lekker met een salade of sperziebonen.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 grote vastkokende aardappel
    • 1 eetlepel ongezouten boter
    • 40 gram gehakte uien
    • 75 gram gehakte champignons
    • snufje zout naar smaak
    • 2 eetlepels magere yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 graden C.
    2. Prik de aardappel een paar keer in met een vork. Leg hem op een magnetronbestendig bord en kook gedurende 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand, tot de aardappel gaar is maar niet papperig. Doe de aardappel vervolgens in een ovenschaal en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Smelt de boter in een steelpan op matig vuur. Voeg de ui toe. Bak en roer tot de ui gaar is. Voeg de champignons toe. Breng op smaak met zout. Zet het vuur laag, dek af en laat 5 minuten zitten, of tot de champignons gaar zijn. Serveer de aardappel overgoten met het champignonmengsel en de yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren