Soep met gerookte kalkoen en rijst

    (36)
    2 uur 30 minuten

    Heerlijke soep gemaakt met kalkoenvlees. Als je geen kalkoenpoten kunt vinden kun je ook ander (gerookt) kalkoenvlees gebruiken.


    23 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 gerookte kalkoenpoten
    • 1.9 liter water
    • 4 blokjes kippenbouillon
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 kleine binnenste stengel bleekselderij met blad, fijngehakt
    • 150 gram worteltjes, in plakjes gesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 2 laurierbladeren
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel uienpoeder
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel gedroogde marjolein
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 145 gram ongekookte wilde rijst
    • 945 ml half-en-half slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Doe de kalkoenpoten, water, bouillonblokjes, ui, selderij, wortelen, knoflook, laurier, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, tijm, marjolein en kerriepoeder in een soeppan, breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat gedurende 30 minuten sudderen.
    2. Voeg de rijst toe en laat nog eens 1 uur sudderen.
    3. Haal de kalkoenpoten uit de soep en verwijder het vlees van de botten en pezen, hak het vlees fijn en doe het vlees terug in de soep. Voeg de slagroom toe verwarm tot de soep gaat sudderen, laat op laag vuur nog eens 30 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (36)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren