Erwtensoep met kalkoenvlees

    Erwtensoep met kalkoenvlees

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Erwtensoep, maar dan een beetje anders dan we gewend zijn. In plaats van worst gaat er kalkoenvlees in deze erwtensoep.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 2 tenen knoflook, gesneden
    • 1.4 liter runderbouillon
    • 900 gram gedroogde spliterwten
    • 1 wortel, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 kleine aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel grof gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • 2 theelepels gemalen rode pepervlokken
    • 1 theelepel gemalen salie
    • 1 theelepel zeezout
    • 2 laurierbladeren
    • 1.1 kilo gerookte kalkoenpoten
    • 480 ml water, of zoveel als nodig
    • 2 1/2 eetlepel zure room, voor de garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui in de hete olie tot hij glazig is, ongeveer 5 minuten, voeg de knoflook toe en bak nog eens 30 seconden. Voeg de rundvleesbouillon, spliterwten, wortel, aardappelen, sojasaus, basilicum, peper, peterselie, rode pepervlokken, salie, zeezout en laurier toe. Leg de gerookte kalkoenpoten in de pan en giet er voldoende water bij om de erwten te bedekken. Druk de vlezige uiteinden van de kalkoenpoten naar beneden in de soep. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur middellaag en laat sudderen tot de erwten zacht zijn, ongeveer 45 minuten.
    2. Haal de kalkoenpoten uit de soep en zet apart om af te laten koelen. Als ze genoeg zijn afgekoeld haal je het vlees van de botten en pezen, hak het vlees fijn en zet apart. Pureer met behulp van een staafmixer de soep tot de gewenste dikte. Doe het kalkoenvlees terug in de soep. Schep de soep in kommen en garneer iedere kom met een klodder zure room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren