Aardappel-bietjessoep

    Aardappel-bietjessoep

    3keer bewaard
    2uur10min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb deze soep bedacht toen mijn kinderen in een fase zaten waarin ze alleen soep wilden eten. Gelukkig vindt de rest van het gezin deze soep ook lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 360 gram aardappelen, in blokjes gesneden
    • 360 gram bieten, geschild en in blokjes gesneden
    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 stengel selderij, in blokjes gesneden
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 960 ml kippenbouillon
    • snufje gedroogde tijm
    • 1 laurierblad
    • 360 ml volle melk
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de aardappelen en bieten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
    2. Rooster in de voorverwarmde oven tot alles gaar is, ongeveer 1 uur; laat afkoelen.
    3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan op een middelhoog vuur en voeg de selderij, ui en knoflook toe. Bak onder voortdurend roeren, tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de geroosterde groenten, kippenbouillon, tijm en laurier toe, breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat sudderen tot de selderij heel zacht is, ongeveer 45 minuten.
    4. Haal van het vuur en verwijder het laurierblad. Pureer het mengsel in de pan met een staafmixer tot een mooie puree, voeg de melk en het citroensap toe om te serveren.

    Van de kok

    In plaats van volle melk kun je ook magere of karnemelk gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren