Snelle bloemkoolsoep

    Snelle bloemkoolsoep

    3keer bewaard
    1uur15min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Simpel en ontzettend lekker, het is zo lekker en romig dat mensen vaak denken dat er veel aardappelen en room in deze soep zitten, maar dat zit er dus helemaal niet in!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kroppen bloemkool, in roosjes
    • olijfolie om in te vetten
    • 60 ml olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 4 tenen knoflook, gesneden
    • 1.4 liter water
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom met licht gezouten water, laat staan gedurende 20 minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken en leg ze op een vel aluminiumfolie op een bakplaat. Bestreik de olijfolie gelijkmatig over de bloemkool.
    2. Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron.
    3. Gril de bloemkool tot de roosjes bruin zijn, 20 tot 30 minuten.
    4. Verhit ondertussen de 60 ml olijfolie in een grote soeppan en bak de ui glazig, ongeveer 5 minuten, voeg dan de knoflook en geroosterde bloemkool toe. Giet het water erbij, breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot alle groenten gaar zijn, ongeveer 30 minuten. Mix de soep in de pan met een staafmixer romig en glad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren