Romige soep van aardperen en champignons

    Romige soep van aardperen en champignons

    3keer bewaard
    1uur40min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een simpele en hartige soep, de geroosterde champignons en de aardperen geven er een unieke smaak aan.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900 gram aardperen, geschrobd en in plakjes gesneden
    • 1 grote (gele, vastkokende) aardappel, in blokjes gesneden
    • 6 grote tenen knoflook
    • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • snufje zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 225 gram champignons, gesneden
    • 2 eetlepels veganistische (plantaardige) margarine
    • 1 grote ui, in blokjes gesneden
    • 1 theelepel zeezout
    • 480 ml water
    • 1.4 liter champignonbouillon
    • 1 eetlepel gesneden verse salie
    • 120 ml sojamelk (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    2. Hussel de aardperen, aardappel en knoflook met 1 eetlepel olijfolie in een grote kom, breng op smaak met zeezout en peper. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Doe de champignons met een nieuwe eetlepel olijfolie in een aparte kom, verspreid over een aparte ovenschaal.
    3. Bak het aardappelmengsel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Doe de champignons in de oven en bak tot de aardappelen zacht en lichtbruin, nog eens ongeveer 25 minuten. Verwijder beide gerechten uit de oven en zet apart.
    4. Smelt de margarine in een grote soeppan op middellaag vuur, bak de ui in de margarine tot deze helemaal zacht is, 7 tot 10 minuten. Voeg het geroosterde aardappelmengsel en de champignons toe aan de uien, samen met 1 theelepel zeezout en het water en laat het mengsel aan de kook komen, roer af en toe, gedurende 4 tot 5 minuten. Voeg de champignonbouillon en salie toe aan het mengsel. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten koken.
    5. Laat de soep een beetje afkoelen voordat je het in delen in een blender doet, vul de blender voor niet meer dan de helft. Houd het deksel stevig vast met een theedoek en begin voorzichtig te pureren, met behulp van een paar snelle pulsen om de soep in beweging te krijgen voordat je de blender verder laat pureren; doe de gepureerde soep in een schone pan. Je kunt ook gebruikmaken van een staafmixer en de soep direct in de pan pureren. Voeg indien gewenst de sojamelk toe om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren