Geroosterde paprika's met pijnboompitten en peterselie

    Geroosterde paprika's met pijnboompitten en peterselie

    2keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    De geroosterde paprika's kunnen zowel koud als warm worden gegeten.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 rode paprika's
    • 2 gele paprika's
    • 55 gram pijnboompitten
    • 100 gram blanke rozijnen
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 12 gram gehakte verse peterselie
    • 60 ml olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Snijd de paprika's door de helft van boven naar beneden, verwijder de steel, zaden, en ribben en leg de paprika's met de gesneden zijkanten naar beneden op de bakplaat. Gril onder de voorverwarmde gril tot het vel van de paprika zwart is en blaren heeft, ongeveer 10 minuten. Doe de zwarte paprika's in een kom en sluit goed af met plastic folie. Laat de paprika's stomen terwijl ze afkoelen, ongeveer 20 minuten. Eenmaal afgekoeld verwijder je het vel en gooi deze weg.
    2. Rooster de pijnboompitten in een kleine droge koekenpan op middellaag vuur, beweeg de pijnboompitten in de koekenpan tot ze een lichtbruine kleur en een nootachtige geur hebben, 1 tot 2 minuten. Haal van het vuur en doe ze in een kleine kom om te voorkomen dat ze te lang doorbakken.
    3. Snijd de geroosterde paprika's in reepjes en verdeel ze decoratief op een bord, afwisselend rode en gele reepjes. Bestrooi de paprika's met de geroosterde pijnboompitten, rozijnen, knoflook en peterselie, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren