Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Snijd de paprika's door de helft van boven naar beneden, verwijder de steel, zaden, en ribben en leg de paprika's met de gesneden zijkanten naar beneden op de bakplaat. Gril onder de voorverwarmde gril tot het vel van de paprika zwart is en blaren heeft, ongeveer 10 minuten. Doe de zwarte paprika's in een kom en sluit goed af met plastic folie. Laat de paprika's stomen terwijl ze afkoelen, ongeveer 20 minuten. Eenmaal afgekoeld verwijder je het vel en gooi deze weg.
Rooster de pijnboompitten in een kleine droge koekenpan op middellaag vuur, beweeg de pijnboompitten in de koekenpan tot ze een lichtbruine kleur en een nootachtige geur hebben, 1 tot 2 minuten. Haal van het vuur en doe ze in een kleine kom om te voorkomen dat ze te lang doorbakken.
Snijd de geroosterde paprika's in reepjes en verdeel ze decoratief op een bord, afwisselend rode en gele reepjes. Bestrooi de paprika's met de geroosterde pijnboompitten, rozijnen, knoflook en peterselie, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.