In een zoutkorst gegaarde runderriblap uit de oven

    (364)
    4 uur 40 minuten

    Vergeet niet het korstje zout te verwijderen voor u het vlees snijdt. U zult versteld staan van de sappigheid en smaak van het vlees.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500g grof zeezout
    • 1 runderriblap van 2 kilo
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel keukenzout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur30min  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 110°C/gasstand 1/4.
    2. De bodem van een braadslee bestrooien met een laagje kosjere of grof zeezout. Het vlees met het been naar onderen op het zout leggen en kruiden met gemalen zwarte peper en keukenzout. Vervolgens bedekken met een laagje van het groffe zout.
    3. Gedurende 4-5 uur in de voorverwarmde oven braden tot de vleestemperatuur 63°C bedraagt.
    4. Het vlees uit de oven verwijderen en 30 minuten laten staan zodat het vleessap steviger wordt en het vlees makkelijker snijdt. Niet vergeten de zoutlaag te verwijderen alvorens het vlees te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (364)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren