Geroosterde snijbiet met feta

    Geroosterde snijbiet met feta

    3keer bewaard
    45min


    194 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept om snijbiet te bereiden heb ik gekregen van een biologische boer. De feta verzacht de smaak van de snijbiet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bos (regenboog) snijbiet - bladeren en stengels gescheiden en gesneden
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 115 gram feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakplaat in met olijfolie.
    2. Doe de snijbietstengels en ui in een kom met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en verspreid alles over de bakplaat.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de snijbietstengels zachter zijn en de ui bruin begint te bruin te worden aan de zijkant, ongeveer 15 minuten. Meng de snijbietbladeren met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Strooi de bladeren over het andere mengsel op de bakplaat en strooi de feta erover.
    4. Zet terug in de oven en bak totdat de stengels zacht zijn, de bladeren krokant beginnen te worden en de feta gesmolten en goudbruin is, ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren