Geroosterde sperziebonen met dille-vinaigrette

    Geroosterde sperziebonen met dille-vinaigrette

    2keer bewaard
    35min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze geroosterde sperziebonen uit de oven zijn echt ontweerstaanbaar lekker! De vinaigrette geeft een aparte twist aan het gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 gram verse sperziebonen, gedopt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 1/2 theelepel mosterd
    • 1 theelepel witte suiker
    • 1/2 theelepel gedroogde dille
    • 1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
    2. Doe de sperziebonen in een grote kom met 1 eetlepel olijfolie en het zout, meng goed.
    3. Rooster de sperziebonen in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
    4. Meng 1 eetlepel olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, suiker, dille en peper in een kom, besprenkel over de geroosterde sperziebonen om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Super lekker, bijna verbrande sperziebonen en dan die oven heerlijke smaak doorbroken met de vinaigrette! - 01 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren