Geroosterde sperziebonen met dille-vinaigrette

    (12)
    35 minuten

    Deze geroosterde sperziebonen uit de oven zijn echt ontweerstaanbaar lekker! De vinaigrette geeft een aparte twist aan het gerecht.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 gram verse sperziebonen, gedopt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 1/2 theelepel mosterd
    • 1 theelepel witte suiker
    • 1/2 theelepel gedroogde dille
    • 1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
    2. Doe de sperziebonen in een grote kom met 1 eetlepel olijfolie en het zout, meng goed.
    3. Rooster de sperziebonen in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
    4. Meng 1 eetlepel olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, suiker, dille en peper in een kom, besprenkel over de geroosterde sperziebonen om te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    berts
    van
    0

    Super lekker, bijna verbrande sperziebonen en dan die oven heerlijke smaak doorbroken met de vinaigrette!  -  01 sep 2013

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties