Deze ovenschotel met pasta wordt gemaakt met Alfredosaus, je kunt deze saus ook vervangen door een witte saus zoals carbonara. Als je geen zomerpompoen kunt vinden kun je de hoeveelheid courgette verdubbelen.
M
MW9456A
20 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 6
1 ui, in blokjes gesneden
1 kleine zomerpompoen (bijvoorbeeld gele pompoen of patisson), in dunne plakjes gesneden
1 kleine courgette, in dunne plakjes gesneden
1 aubergine, in dunne plakjes gesneden
1 rode paprika, in stukken gesneden
2 eetlepels olijfolie, of zoveel als nodig
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
340 gram penne pasta
1 pot (450 gram) Alfredo saus (witte pastasaus, of kaassaus)
Verdeel de ui, pompoen, courgette, aubergine en paprika over twee bakplaten met opstaande randen, besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en bruin beginnen te worden, 20 tot 25 minuten, roer en draai groenten na ongeveer 10 minuten bakken om. Zet de temperatuur van de oven op 190 graden C.
Terwijl de groenten roosteren vul je een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de penne toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
Vet een grote ovenschaal in. Meng in een pan de Alfredosaus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Giet het sausmengsel in een grote kom en voeg de geroosterde groenten, penne, 45 gram Parmezaanse kaas en 45 gram mozzarella toe, meng alles goed. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met paneermeel. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak in de hete oven tot het mengsel borrelt, ongeveer 30 minuten. Verwijder de folie en bestrooi met de resterende 45 gram Parmezaanse kaas 45 gram mozzarella, zet terug in de oven, en bak tot de bovenkant lichtbruin is en de kaas gesmolten, 5 tot 10 minuten.