Salade van geroosterde zoete aardappelen en boerenkool

    Salade van geroosterde zoete aardappelen en boerenkool

    4keer bewaard
    40min


    179 personen hebben dit gemaakt

    De zoete smaak van de aardappelen gaan goed samen met de smaak van de boerenkool en de gekarameliseerde ui.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 zoete aardappelen, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 bos boerenkool, in hapklare stukjes gescheurd
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 theelepel fijngehakte verse tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de ​​oven voor op 200 graden. Doe de zoete aardappelen met 2 eetlepels olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper en verdeel gelijkmatig over een bakplaat.
    2. Bak in de voorverwarmde oven totdat de aardappelen zacht zijn, 20 tot 25 minuten. Laat in de koelkast afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Verhit ondertussen de resterende 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak en roer de ui en knoflook tot de ui goudbruin gekarameliseerd is, ongeveer 15 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak tot deze geslonken en gaar is. Doe het boerenkoolmengsel in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur in de koelkast.
    4. Zodra alle ingrediënten zijn afgekoeld meng je de zoete aardappelen, boerenkool, rode wijnazijn en verse tijm in een kom. Breng op smaak met zout en peper en roer voorzichtig door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren