Gesmoorde pierogi

    Gesmoorde pierogi

    1keer bewaard
    45min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Pierogi zijn 'tasjes' van ongerezen deeg met verschillende soorten vulling die voornamelijk in Polen worden gegeten. Je kunt ze kant en klaar kopen bij de Poolse supermarkt, of zelf maken met het recept op deze website.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gram vlees uit een Italiaanse worst (snij de worst open)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gesneden
    • 1 kleine groene paprika, in plakjes gesneden
    • 1 kleine rode paprika, in plakjes gesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 115 gram gesneden champignons uit blik, uitgelekt
    • 2 theelepels gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • snufje gedroogde oregano
    • snufje gedroogde basilicum
    • snufje gemalen rode pepervlokken
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 570 gram bevroren kant en klare pierogi, of maak ze zelf met dit recept
    • 225 gram geraspte mozzarella
    • 45 gram geraspte pecorino kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de Italiaanse worst toe. Bak en roer het vlees rul. Laat het vlees uitlekken, gooi het overtollige vet weg en haal vervolgens de worst uit de pan en doe het in een kom.
    2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan. Voeg de ui en paprika toe en bak en roer tot de ui goudbruin is en de paprika's gaar zijn, ongeveer 8 minuten. Voeg de knoflook en champignons toe, bak nog eens 1 minuut. Breng op smaak met peterselie, knoflookpoeder, oregano, basilicum, rode pepervlokken, zout en peper. Meng alles door elkaar en doe de groenten in de kom met de worst.
    3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de pierogi in de hete olie en bak ze goudbruin aan beide kanten en warm in het midden, ongeveer 5 minuten. Schep het worst en groentemengsel over de pierogi. Bestrooi met mozzarella en pecorino. Doe een deksel op de pan en bak tot de kaas is gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren