Gestoomde snoekbaars van de barbecue

    Gestoomde snoekbaars van de barbecue

    2keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een gezonde manier om snoekbaars van de barbecue te maken. Je kunt de snoekbaars ook vervangen door forel of kabeljauw.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 snoekbaarsfilets
    • 60 gram geklaarde boter
    • 60 ml citroensap
    • zout en peper naar smaak
    • 1 grote ui, in ringen gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    2. Leg twee filets op het midden van een vel aluminiumfolie. Besprenkel met boter en citroensap, breng op smaak met zout en peper en leg een aantal uienringen op de bovenkant van de filets. Vouw de aluminiumfolie over de vis tot een zakje. Rol de uiteinden op waardoor het zakje luchtdicht wordt. Herhaal dit met de resterende ingrediënten.
    3. Leg de zakjes op de barbecue en bak tot de vis niet langer ondoorzichtig is van binnen en het vlees makkelijk uit elkaar valt met een vork, 15 tot 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren