Gevulde kipfilets met parmezaanse kaas-rijst

    Gevulde kipfilets met parmezaanse kaas-rijst

    4keer bewaard
    1uur


    27 personen hebben dit gemaakt

    De kipfilets worden gevuld met een aspergemengsel en geserveerd met rijst gemengd met parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie, of meer indien nodig
    • 150 gram verse groene asperges, in stukken gesneden
    • snufje knoflookpoeder, of naar smaak
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 plakjes ham
    • 60 gram geraspte belegen kaas
    • 2 eetlepels boter, apart te verwerken
    • 480 ml kippenbouillon
    • 1 eetlepel boter
    • 210 gram ongekookte witte rijst
    • 1 blik (410 gram) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Leg de kipfilets tussen twee vellen zwaar plastic (hersluitbare diepvrieszakjes werken goed) op een stevige, vlakke ondergrond. Maak de kip met de gladde kant van een vleeshamer plat tot een halve centimer dik.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak en roer de asperges, knoflookpoeder, zout en peper tot de asperges heldergroen zijn en zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur.
    4. Leg elke kipfilet op een werkblad en leg een plakje ham erop. Leg 1/4 van het aspergemengsel en 1/4 van de oude kaas op de ham. Rol de kipfilet rond de vulling en zet vast met een cocktailprikker of keukentouw; leg de gevulde kipfilets in een ovenschaal met de naden naar beneden. Bedek elke kipfilet met ongeveer 1/2 eetlepel boter.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze van binnen is, 30 tot 40 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven. Bedruip de gevulde kipfilets tijdens het bakken af en toe met de vrijgekomen sappen.
    6. Terwijl de kip in de oven zit breng je de kippenbouillon en 1 eetlepel boter aan de kook in een steelpan. Voeg de rijst en tomatenblokjes toe, zet het vuur lager, doe een deksel op de pan kook de rijst tot hij gaar is en de bouillon is geabsorbeerd, ongeveer 20 minuten. Haal van het vuur en laat de rijst afgedekt staan ​gedurende ongeveer 5 minuten en roer dan de Parmezaanse kaas erdoor. Serveer de kipfilets over de gekookte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren