Gevulde pastaschelpen uit de oven

    Gevulde pastaschelpen uit de oven

    5keer bewaard
    1uur15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Gevulde pastaschelpen op twee verschillende manieren bereid. Lekker met een salade en knapperig knoflookbrood om in de saus te dippen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 24 grote pastaschelpen
    • 110 gram rundergehakt
    • olie of boter om in te vetten
    • 390 gram geraspte mozzarella (of jonge kaas), apart te verwerken
    • 425 gram ricotta
    • 135 gram geraspte Parmezaanse kaas, apart te verwerken
    • 285 gram diepvries spinazieblokjes, ontdooid en uitgelekt
    • 1 eetlepel pesto
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 pot (680 gram) spaghettisaus
    • 110 gram hamblokjes
    • 1 blikje (170 gram) krabvlees
    • 1 pot (425 gram) witte pastasaus (alfredo of carbonara)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pastaschelpen toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 13 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het vlees bruin en rul. Laat uitlekken en gooi het overtollige vet weg.
    3. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden. Vet twee ovenschalen in met een beetje olie of boter. Meng 300 gram mozzarella, de ricotta, 45 gram Parmezaanse kaas, spinazie en pesto in een kom.
    4. Roer de helft van het kaas-spinaziemengsel door het gehakt. Breng op smaak met knoflookpoeder. Giet ongeveer 240 ml spaghettisaus in een ovenschaal. Vul 12 pastaschelpen met het vlees-kaasmengsel en verdeel de schelpen over de ovenschaal. Bedek met de overgebleven spaghettisaus en bestrooi met 45 gram mozzarella en 45 gram Parmezaanse kaas.
    5. Meng het resterende spinazie-kaasmengsel met de ham en krab. Vul de laatste 12 pastaschelpen met het hammengsel en leg deze schelpen in de andere ovenschaal. Giet de witte pastasaus erover en bestrooi met 45 gram mozzarella en 45 gram Parmezaanse kaas.
    6. Bak beide ovenschotels in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de saus borrelt, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren