Gevulde varkensfilet met cranberry's

    Gevulde varkensfilet met cranberry's

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Met cranberry's en pijnboompitten gevulde varkensfilet, overgoten met cranberrysaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Cranberryvulling
    • 100 gram gedroogde cranberry's
    • 480 ml kokend water
    • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • Cranberrysaus
    • 960 ml kippenbouillon
    • 60 ml witte wijn
    • 60 ml rode wijn
    • 60 ml cranberrysap
    • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
    • 4 varkensfilets
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels gedroogde cranberry's
    • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Om de cranberryvulling te maken week je 100 gram gedroogde cranberry's in het kokende water gedurende 20 minuten. Giet de cranberry's af maar bewaar 60 ml van het water. Doe de cranberry's, het bewaarde water, 2 eetlepels pijnboompitten, kaneel, kruidnagel en 1 eetlepel basterdsuiker in een keukenmachine. Hak fijn en zet opzij.
    2. Breng de kippenbouillon aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en laat sudderen tot de kippenbouillon met de helft is gereduceerd, ongeveer 15 minuten. Voeg de witte wijn, rode wijn, cranberrysap en 1 eetlepel basterdsuiker toe. Laat verder koken tot de saus opnieuw met de helft is verminderd, ongeveer 10 minuten. Houd warm.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    4. Snijd een zakje in de zijkant van elke varkensfilet tot ongeveer 3/4 van de filet. Vul elke filet met het gedroogde cranberrymengsel en breng alle kanten op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote, ovenvaste braadpan op middelhoog vuur tot het begint te roken. Bak de varkensfilets aan de ene kant tot ze goudbruin zijn, 3 tot 4 minuten. Draai ze om en bak nog een paar minuten tot ze ook bruin zijn aan de andere kant.
    5. Giet 240 ml van de saus in de pan en breng aan de kook. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak tot het vlees niet meer roze is van binnen, 8 tot 10 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven.
    6. Om te serveren leg je de varkensfilets op een warm bord en lepel je de saus uit de pan erover. Bestrooi de filets met 2 eetlepels gedroogde cranberry's en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten ter garnering. Serveer met de rest van cranberrysaus.

    Van de redacteur

    Voor dit recept heb je dikke varkensfiletlapjes nodig van minstens 2.5 cm dik om het zakje te kunnen maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren