Gigi's chocoladecake

    Gigi's chocoladecake

    3keer bewaard
    40min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept van mijn overgrootmoeder gekregen en het is de lekkerste chocoladecake die ik ooit heb geproefd!

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 400 gram witte suiker
    • 200 gram bloem
    • 230 gram boter, gesmolten
    • 240 ml water
    • 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder
    • 1 theelepel baksoda (zuiveringszout)
    • 120 ml karnemelk
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 115 gram boter
    • 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder
    • 5 eetlepels melk
    • 450 gram poedersuiker
    • 120 gram gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakplaat met opstaande randen in.
    2. Meng de suiker en bloem in een grote kom. Doe 230 gram boter, het water en 3 eetlepels cacaopoeder in een kleine steelpan en roer op een middelhoog vuur tot de boter is gesmolten en alles goed gemengd is. Giet het gesmolten botermengsel over de suiker en bloem, meng goed. Voeg de baksoda, karnemelk, eieren en vanille-extract toe en meng goed. Giet het beslag op de bakplaat.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker ingevoegd in het midden van de cake er schoon uitkomt, 20 tot 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
    4. Doe de resterende 115 gram boter, 3 eetlepels cacaopoeder en melk in een kleine steelpan en roer op een middelhoog vuur tot de boter is gesmolten en alles goed gemengd is. Klop de poedersuiker door het botermengsel en meng tot het glazuur glad is. Roer de pecannoten door het glazuur en giet over de afgekoelde cake.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren