Wentelteefjes met aardbeien

    Wentelteefjes met aardbeien

    6keer bewaard
    30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke wentelteefjes gemaakt van brioche, geserveerd met slagroom en aardbeien. Perfect voor een ontbijt op bed tijdens Valentijnsdag of Moederdag!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (van 450 gram) rechthoekige brioche
    • 450 gram verse aardbeien, schoongemaakt, apart te verwerken
    • 2 eetlepels water
    • 480 ml slagroom, apart te verwerken
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 6 eieren
    • 2 eetlepels ongezouten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe een metalen kom en de kloppers van een elektrische mixer in de vriezer om af te laten koelen. Snij de korsten van de brioche en snijd het brood doormidden; snij elke helft ook weer doormidden (tot 4 stukken), en snijd tenslotte elk kwart doormidden zodat je in totaal acht stukken brioche hebt.
    2. Doe 300 gram aardbeien en het water in een pan op middelhoog vuur, doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Stoom de aardbeien zachtjes totdat ze hun sap hebben verloren, ongeveer 5 minuten.
    3. Klop 240 ml slagroom, vanille-extract en poedersuiker met de elektrische mixer in de gekoelde metalen kom met de gekoelde kloppers totdat de slagroom zachte pieken begint te vormen, zet opzij.
    4. Klop de eieren en de resterende 240 ml room in een grote kom, en doe de stukjes brood in het mengsel, lepel de slagroom over het brood zodat alle stukjes bedekt zijn. Laat 5 minuten staan.
    5. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur tot het gaat geuren en doe de stukken brioche in de koekenpan. Bak tot de brioche goudbruin is, ongeveer 3 minuten per kant.
    6. Om te serveren leg je 2 stukken brioche op een bord, licht overlappend. Schep de gekookte aardbeien en het sap over de wentelteefjes en bedek met een flinke klodder slagroom. Bedek de slagroom met een aantal verse aardbeien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren