Kipfilet gevuld met krab

    Kipfilet gevuld met krab

    3keer bewaard
    1uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om kipfilet net even anders te bereiden. Lekker als bijgerecht of voor een feestje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gram boter
    • 25 gram bloem
    • 180 ml kippenbouillon
    • 180 ml melk
    • 80 ml droge witte wijn
    • 40 gram ui, gesnipperd
    • 60 gram (cream)crackers, verkruimeld
    • 1 blikje (225 gram) krabvlees
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 4 kipfilets
    • 120 gram geraspte (jong) belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Om saus te maken smelt je de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel, kook en roer gedurende 5 minuten, voeg dan geleidelijk de bouillon, melk en witte wijn toe. Kook op een laag vuur tot de saus dik is, ongeveer 20 minuten. Haal van het vuur en zet apart.
    2. Meng de ui, crackerkruimels, krabvlees, peterselie en 60 ml van de saus.
    3. Plet een kipfilet tot een halve centimer dik. Schep 1/4 van het krabmengsel op de rand van elke kipfilet en rol de kipfilet op. Leg de kiprolletjes in een licht ingevette ovenschaal met de gevouwen kant naar beneden en bedek met de overgebleven saus.
    4. Dek de schaal af en bak op 175 graden gedurende ongeveer 1 uur. Bestrooi met kaas en bak, onafgedekt, tot de kaas lichtbruin is, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren