Zalm van de barbecue in een chili-citrusmarinade

    Zalm van de barbecue in een chili-citrusmarinade

    2keer bewaard
    25min


    34 personen hebben dit gemaakt

    De marinade geeft een heerlijke zoete en pittige smaak aan de zalm.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets
    • 240 ml ciderazijn
    • 120 ml olijfolie
    • 60 ml honing
    • 2 eetlepels limoensap
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
    • 2 theelepels fijngehakte knoflook
    • 50 gram witte suiker
    • 2 theelepels gemalen gember
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 2 theelepels chilivlokken
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Leg zalm in een enkele laag in een grote ovenschaal. Meng de azijn, olijfolie, honing, limoensap, citroensap, sinaasappelschil, knoflook, suiker, gemalen gember, chilipoeder, chilivlokken en zout in een grote kom. Giet over zalm. Laat 1 tot 3 uur marineren in de koelkast.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie. Haal de vis uit de marinade. Gooi de gebruikte marinade weg. Leg de zalm op de barbecue. Gril de zalm tot het makkelijk uit elkaar valt met een vork, ongeveer 5 minuten per kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren