Perzik-gemberjam

  (57)

  Deze perzikjam krijgt door de gember een lekkere bite.


  35 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 64 

  • 675 gram verse perziken - geschild, ontpit en in stukjes gesneden
  • 60 gram fijngehakte gekonfijte gember (verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 zakje (50 gram) pectine
  • 1.2 kilo witte suiker
  • 1/2 theelepel boter

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

  1. Breng de perziken, gember en pectine aan de kook in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en boter toe, kook en roer tot de suiker is opgelost. Breng terug aan de kook, onder voortdurend roeren gedurende nog eens 1 minuut. Haal van het vuur en schep het eventuele schuim af met een lepel.
  2. Steriliseer de potten en deksels in kokend water gedurende tenminste 5 minuten. Doe de perzikjam in de hete, gesteriliseerde potten, vul de potten tot 0.5 cm van de bovenkant. Roer een mes of een dunne spatel langs de binnenkant van de potten nadat ze zijn gevuld om eventuele luchtbellen te verwijderen. Veeg de randen van de potten schoon met vochtig keukenpapier om eventuele voedselresten te verwijderen. Doe de deksels op de potten.
  3. Plaats een rooster op de bodem van een grote soeppan en vul voor de helft met water. Breng aan de kook op hoog vuur, doe voorzichtig de jampotten in de pan. Laat 5 cm ruimte tussen de potten. Giet indien nodig extra kokend water in de pan, totdat het waterniveau ten minste 2.5 cm boven de bovenkant van de potten uitkomt. Breng het water aan de kook, doe een deksel op de pan, en laat 10 minuten koken.
  4. Haal de potten uit de soeppan en leg op een met theedoek bedekte of houten oppervlak, enkele centimeters van elkaar vandaan, totdat de jam is afgekoeld. Eenmaal afgekoeld, druk met een vinger op de deksels om te controleren of ze goed dicht zitten (het deksel mag niet omlaag of omhoog bewegen). Bewaar in een koele, donkere ruimte.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (57)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren