Curry met varkensvlees

    Curry met varkensvlees

    4keer bewaard
    1uur55min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele curry uit Goa is zowel pikant als kruidig en wordt op smaak gebracht met pepers, knoflook en azijn. Lekker met rijst of knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 gedroogde pepertjes, zaadjes verwijderd
    • 1 kaneelstokje (van 2.5 cm)
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 6 hele kruidnagels
    • 1/2 theelepel hele zwarte peperkorrels
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 eetlepel witte azijn
    • zout naar smaak
    • 900 gram varkenslap, in blokjes gesneden
    • 60 ml plantaardige olie
    • 4 uien, gesnipperd
    • 10 tenen knoflook, fijngehakt, of meer naar smaak
    • 1 stukje (van 5 cm) verse gemberwortel, fijngehakt
    • 480 ml kokend water
    • 2 groene pepers, zonder zaadjes en in reepjes gesneden
    • 60 ml witte azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Maal de gedroogde pepers, kaneelstokje, komijn, kruidnagels, peperkorrels en kurkuma in een vijzel tot een fijn poeder. Meng de poeder met een eetlepel witte azijn tot een gladde pasta. Breng op smaak met zout.
    2. Meng de blokjes varkensvlees met de kruiden-azijnpasta in een kom tot alle blokjes bedekt zijn. Dek de kom af met plastic folie en laat een nacht marineren in de koelkast.
    3. Verhit de olie in een braadslee of grote pan op middelhoog vuur. Bak en roer de uien, knoflook en gember tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg het vlees en de marinade toe en bak, onder regelmatig roeren, tot de blokjes vlees steviger zijn, ongeveer 5 minuten. Giet het water erbij, breng aan het sudderen, zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en kook tot het vlees gaar is, ongeveer 40 minuten.
    4. Voeg de reepjes groene peper en 60 ml azijn toe. Kook zonder deksel op de pan totdat de groene pepers zacht zijn en de curry is ingedikt, ongeveer 30 minuten. Breng voor het serveren op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren