Gebakken ei uit de oven

    Gebakken ei uit de oven

    1keer bewaard
    50min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Romige gebakken ei met worst uit de oven, heerlijk bij de lunch of brunch.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gram vlees uit een varkensworst (snij een varkensworst of saucijs open)
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 9 eieren
    • 2 eetlepels melk
    • 305 gram kaassoep of romige kaassaus
    • 240 gram geraspte (jong) belegen kaas, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de worst en ui toe. Bak en roer tot het vlees rul is. Laat het vlees uitlekken en gooi het overtollige vet weg. Doe het worstmengsel in de ingevette ovenschaal.
    3. Klop de eieren en de melk. Voeg de kaassoep en 180 gram geraspte kaas toe. Giet het eimengsel over de worst en bedek met de resterende 60 gram kaas.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de eieren stevig zijn, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren