Langoustine in een romige saus

    Langoustine in een romige saus

    4keer bewaard
    40min


    18 personen hebben dit gemaakt

    In het zuiden van de Verenigde Staten noemen ze dit gerecht een etouffee. Lekker met gekookte witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 115 gram boter
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 1 bos lente-uien, fijngesneden
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 blik (305 gram) romige champignonsoep of champignonragout
    • 18 gram gehakte verse peterselie
    • 1 theelepel cajunkruiden, of naar smaak
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 900 gram langoustinestaartjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt de boter in een grote, zware koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, paprika, lente-uien en selderij toe, bak de groenten onder regelmatig roeren tot de ui glazig is en de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de champignonsoep, peterselie, cajunkruiden, zout en peper toe en breng de saus aan de kook.
    2. Voeg voorzichtig de langoustines toe en laat sudderen tot de staarten van de langoustines ondoorzichtig zijn, 10 tot 15 minuten.

    Van de redacteur

    In plaats van langoustines kun je ook grote garnalen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren