Saratoga van gebakken forel

    Saratoga van gebakken forel

    4keer bewaard
    45min


    79 personen hebben dit gemaakt

    De bereiding is eenvoudig, maar het resultaat verbluffend. Deze schotel met gebakken forel, tomaat, peterselie en knoflook is in een handomdraai gereed.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele forel (2 kg), schoongemaakt
    • grof zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 110 ml witte wijn
    • 1 citroen, in partjes
    • 4 takjes verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6 en een ovenschaal van 23x33 cm licht invetten. Forel aan de binnen- en buitenkant met zout en peper op smaak brengen en in de ovenschaal leggen.
    2. In een grote schaal tomaat, olijfolie, 2 eetlepels peterselie en knoflook mengen. Gelijkmatig over de vis verdelen.
    3. 35 minuten bakken tot de vis met een vork uiteen valt. Tijdens het bakken met wijn bedruipen.
    4. Op een grote schaal serveren, gegarneerd met partjes citroen en takjes peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren