Grapefruitkoekjes

    Grapefruitkoekjes

    2keer bewaard
    30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke koekjes met een grapefruitsmaakje. Het originele recept is met citroensap, maar dat had ik niet in huis, en met grapefruitsap zijn ze ook ontzettend lekker en fris.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 175 gram bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel grapefruitsap
    • 120 ml melk
    • 115 gram ongezouten boter, zacht
    • 150 gram witte suiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel geraspte grapefruitschil
    • 150 gram witte suiker
    • 60 ml grapefruitsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de bloem, baksoda en het zout samen in een kom.
    2. Meng 1 1/2 theelepel grapefruitsap door de melk in een kleine kom en laat ongeveer 5 minuten staan. Pureer in een grote kom de boter met 150 gram suiker tot het romig en goed gemengd is, voeg vervolgens 1 ei en de geraspte grapefruitschil toe, meng alles goed. Klop de melk door het botermengsel, ongeveer 2 eetlepels per keer, afgewisseld met het bloemmengsel, tot het deeg glad is. Lepel het beslag ongeveer 5 cm uit elkaar met een theelepel op niet-ingevette bakplaten.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes stevig zijn en lichtbruin, 12 tot 14 minuten. Laat afkoelen op roosters.
    4. Maak het glazuur door 150 gram suiker te mengen met 60 ml grapefruitsap. Bestreik de afgekoelde koekjes met het glazuur, laat staan ​​tot de glazuur stevig is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren