Taco-pizza

    Taco-pizza

    2keer bewaard
    40min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een Mexicaanse variant op de Italiaanse pizza, met (gebakken) bonen en tacokruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gram rundergehakt
    • 1 zakje (35 gram) tacokruiden, apart te verwerken
    • 1 pak (285 gram) kant en klaar pizzadeeg of dit recept
    • 150 gram gebakken bonen ('refried beans', een soort bonenpuree)
    • 60 ml salsa
    • 115 gram tomatenpuree
    • 60 ml water
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 250 gram geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Doe het gehakt in een koekenpan op matig vuur en strooi de helft van de tacokruiden erbij. Bak en roer het vlees rul, ongeveer 8 minuten, verwijder overtollig vet.
    3. Verdeel het pizzadeeg over een grote ronde taartvorm, laat het deeg aan de zijkant iets dikker zodat je een korst krijgt. Meng de bonen met de salsa in een kom en verspreid gelijkmatig over de korst. Meng de tomatenpuree, water, chilipoeder, cayennepeper en de resterende helft van de tacokruiden in een kom en verdeel de saus over het bonenmengsel. Bedek met het gebakken gehakt, strooi de uien over de pizza en verdeel de kaas erover.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst gaar is en de kaas bubbelt en bruin begin te worden, 15 tot 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren