Griekse couscous

    Griekse couscous

    4keer bewaard
    25min


    76 personen hebben dit gemaakt

    Couscous met een Grieks tintje dankzij de olijven, zongedrooge tomaten en feta. Lekker met een stukje zalm.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 60 ml kippenbouillon
    • 120 ml water
    • 1 theelepel geperste knoflook
    • 100 gram couscous
    • 40 gram fijngehakte zongedroogde tomaten
    • 45 gram grote zwarte olijven, in stukjes gesneden
    • 2 eetlepels verkruimelde feta
    • 200 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1 1/2 theelepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Giet de kippenbouillon en water in een steelpan, roer de knoflook erdoor en breng aan de kook. Voeg de couscous toe, doe een deksel op de pan en haal de pan van het vuur. Laat de couscous staan ​​tot al het water is opgenomen, ongeveer 5 minuten; roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen tot hij niet langer heet is, maar nog wel warm.
    2. Hussel in een grote kom de couscous, zongedroogde tomaten, olijven, feta en kikkererwten. Meng de oregano, peper, witte wijnazijn en citroensap in een kleine kom en giet dit over het couscousmengsel. Meng opnieuw alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren