Linzen en rijst

    Linzen en rijst

    2keer bewaard
    35min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk bijgerecht van linzen en rijst, met een milde en lekkere smaak door de gekarameliseerde ui.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gram gedroogde (groene) linzen
    • 480 ml water
    • 4 eetlepels plantaardige olie, apart te verwerken
    • 200 gram basmatirijst
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de linzen in een pan en bedek met het water. Breng aan de kook op hoog vuur, laat 5 minuten koken, doe een deksel op de pan en haal de pan van het vuur.
    2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rijst gedurende ongeveer 1 minuut tot de korrels ondoorzichtig en wit worden en voeg dan de linzen en het water toe. Breng het rijstmengsel aan de kook, doe een deksel op de pan en verlaag de temperatuur tot middellaag gedurende 5 minuten. Roer een keer, doe het deksel weer terug op de pan en zet het vuur nog wat lager. Laat verder koken tot de rijst gaar is zonder het deksel van de pan te halen, ongeveer 15 minuten.
    3. Verhit ondertussen de resterende 2 eetlepels plantaardige olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe, bak en roer tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Zet het vuur laag en blijf bakken en roeren tot de ui zacht en donkerbruin is, nog eens 15 tot 20 minuten. Als de rijst klaar is roer je de gekarameliseerde ui erdoor, breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren