Pompoen met pindasaus

    Pompoen met pindasaus

    2keer bewaard
    1uur20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel recept uit West-Afrika, lekker met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pompoen - geschild, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
    • 90 gram biologische pindakaas
    • 1 kleine tomaat, in stukjes gesneden
    • 240 ml warm water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 grote ui, in dikke plakken gesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 laurierblad
    • snufje gemalen zwarte peper naar smaak
    • snufje zout, of naar smaak
    • 2 theelepels citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Leg de pompoen in een pan en bedek met water. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat vervolgens sudderen tot de pompoen gaar is, ongeveer 20 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht.
    2. Meng de pindakaas, tomaten en warm water in een kom. Meng met de hand of gebruik een keukenmachine.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe als de olie heet is en bak gedurende 2 minuten. Voeg het pindakaasmengsel, de fijngehakte knoflook, het laurierblad, zwarte peper en ongeveer een 1/2 theelepel zout toe. Roer om alles te mengen en breng aan de kook.
    4. Zet het vuur lager en laat de pindasaus sudderen gedurende 15 minuten, voeg wat van het bewaarde kookvocht toe als dat nodig is. De saus moet de consistentie van dikke soep hebben.
    5. Roer de pompoen erdoor en laat nog eens 15 minuten sudderen. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren