Quesadillas gevuld met zoete aardappel

    Quesadillas gevuld met zoete aardappel

    2keer bewaard
    1uur10min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze quesedilla's zijn gevuld met een mengsel van zoete aardappelen, kaas en zwarte bonen. Heerlijk als snack of hapje op een feestje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 zoete aardappelen, schoongeboend
    • 6 tortilla's (met tomaatsmaak)
    • 240 gram geraspte (jong) belegen kaas, apart te verwerken
    • 1 blik (425 gram) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt, apart te verwerken
    • 240 ml salsa

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Maak meerdere sneetjes in elke zoete aardappel.
    2. Bak de aardappelen in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, ongeveer 45 minuten. Pureer de hete zoete aardappelen in een kom. Verlaag de oventemperatuur tot 95 graden.
    3. Verhit een koekenpan op matig vuur en verwarm een ​​tortilla in de koekenpan tot hij zacht is, ongeveer 2 minuten. Draai de tortilla om en bestrooi de tortilla tot 1 cm van de rand met 40 gram geraspte kaas. Laat de kaas smelten en verspreid vervolgens ongeveer 1/6 deel van de zoete aardappelpuree over de gesmolten kaas. Verdeel 2 of 3 eetlepels zwarte bonen over de zoete aardappelen. Vouw de tortilla dubbel zodat de vulling verzegeld is. Herhaal dit met de rest van de tortilla's, houd de gevulde quesadilla's warm in de oven.
    4. Serveer de tortilla's in partjes gesneden en bedekt met salsa.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren